Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczany spód do pizzy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko
sól
czosnek 2 zabki
oregano
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczany spód do pizzy

Obrane i pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie tłuczemy lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków.
Dodajemy jajko, masło, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz oregano i dokładnie mieszamy.
Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na kilkanaście minut. Ma się przyrumienić.
Następnie układamy ulubione składniki i ponownie pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 12.12.2013 09:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak