Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z suchego grochu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 400 g
bulion 4 łyżki
cebula 3 sztuki
masło 1 łyżka
sól trochę
pieprz trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z suchego grochu

Namoczony groch odcedzic, zalac swieza woda, gotowac, az bedzie miekki.Pod koniec gotowania posolic, odcedzic, i przetrzec przez sito. Cebule sparzyc, utrzec na tarce o malych otworach i poddusic na masle. Wlozyc przetarty groch, wlac kilka lyzek bulionu, dodac szczypte pieprzu, osolic,wymieszac i podgrzac. Groch mozna polac zrumieniona na masle tarta bulka lub stopiona slonina. Podawac do miesa, gotowanej szynki lub wedzonki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak