Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery panierowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 80 dag
jaja 3 sztuki
tłuszcz trochę
mąka 4 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
sól trochę
pieprz trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Selery panierowane

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka, następnie odcedzić, osączyć, pokroić w plastry o grubości 1 cm posypać przyprawami i mąką, panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak