Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 80 dag
cebula 2 sztuki
boczek 15 dag
parówka 15 dag
bulion 1/2 szkl
olej 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z boczkiem

Bób umyć, ugotować w posolonym wrzątku i osączyć. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokroić. Boczek pokroić w paski, a kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę. Następnie dodać boczek i kiełbasę, smażyć 5 min, po czym dodać bób, wlać bulion, zagotować i doprawić solą lub pieprzem. Potrawę podawać z pieczywem, posypaną natką pietruszki lub koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 12.08.2012 22:23
bardzo fajny pomysł na bób
ronald88 13.01.2012 08:18
super
ronald88 13.01.2012 08:18
super
edi 04.11.2011 18:07
uwielbiam bób:) jest przepyszny, koniecznie muszę spróbować twojego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak