Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe placki cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna Kasia 250 g
woda szklanka
drożdże 10 g
sól 3 łyżeczki
cukier łyżka
cebula 4

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe placki cebulowe

Drożdże rozpuszczamy z cukrem i solą w szklance wody. Mieszamy z mąką a nastepnie zagniatamy. Rozpuszczamy margarynę i dodajemy do ciasta i ponownie gnieciemy by sie nie kleiło. Odstawiamy na ok 30 minut. Z ciasta formujemy placki (średn. 20 cm). Cebulę obieramy i kroimy. Podsmażamy na margarynie Kasi lub na oleju i posypujemy placki. Zapiekamy 25 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak