Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe placki pomidorowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna Kasia 250 g
koncentrat pomidorowy
woda szklanka
drożdże 10 g
sól 3 łyżeczki
cukier łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe placki pomidorowe

Drożdże rozpuszczamy w wodzie z solą i cukrem a następne dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto a następnie rozpuszczamy margarynę Kasię. Dolewamy do ciasta i dokladnie zgniatamy by się nie kleiło.. Odstawiamy na około pół godzinki. Z ciasta formujemy niewielkie placki (średnica ok. 20 cm) i smarujemy je koncentratem pomidorowym (można wymieszać go z przyprawami np. oregano czy bazylią) Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak