Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

majonez domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
oliwa 10 łyżek
musztarda trochę
biały ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: majonez domowy

Jajka starannie umyć, na 3 sekundy zanurzyć we wrzątku.Białka delikatnie oddzielić od żółtek. Żółtka wlać do miski, rozbełtać z solą i octem winnym lub sokiem z cytryny, dodając ewentualnie odrobinę musztardy. Olej dolewać powoli, po kropli, stale ubijając. Ubijać jednostajnie, dodając olej, aż powstanie gładka, jednolita jedwabista masa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak