Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko- kwaśna pekińska z majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 mała
ogórek 1 średni
ogórek kiszony 2 średni
marchew 1 średnia
rzodkiewka 3-4 szt
pomidor 1 średni
papryka czerwona 1/2 mała
koperek
majonez 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko- kwaśna pekińska z majonezem

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemu, drobno szatkujemy. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4, a następnie na talarki, dodajemy do kapusty. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do warzyw.
Krok 1 - Słodko- kwaśna pekińska z majonezem foto
2
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż na 4, a następnie na plasterki. Rzodkiewkę i kiszone ogórki kroimy w ćwiartki talarków, a paprykę w cienkie paski dodajemy do pozostałych warzyw.
Krok 2 - Słodko- kwaśna pekińska z majonezem foto
3
Warzywa lekko solimy, dolewamy ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku pieprzem i cukrem.
Krok 3 - Słodko- kwaśna pekińska z majonezem foto
4
Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Słodko- kwaśna pekińska z majonezem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 11.01.2014 15:45
naprawdę super
IwonaDD 25.04.2013 08:38
pychota !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak