Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z suszonych grzybków według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 30 sztuk
rosołek grzybowy
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z suszonych grzybków według Agi

Grzyby płuczemy a następnie moczymy w wodzie.Po kilku godzinach wstawiamy na gaz.Gotujemy,dodajemy rosołek grzybowy,doprawiamy sola i pieprzem.Gdy grzyby zmiękną całość przecedzamy.Wywar zaprawiamy mąką i śmietaną.Można dodać pokrojone w paseczki grzyby ale my wolimy czystą zupę a grzyby przeznaczam do farszu:)Najlepsza z łazankami:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 07.02.2012 08:31
mniam
Anna152 07.02.2012 08:31
mniam
Tatli 04.02.2012 22:57
pycha
Krystyna32 02.01.2012 10:03
pycha
calliope 19.12.2011 17:55
super zupka
iza15 24.11.2011 19:52
smaczna
Kuchareczekjeden 08.11.2011 20:31
pyszna
Ania67 05.11.2011 09:18
Taka grzybowa to jedna z moich ulubionych
Ania67 05.11.2011 09:18
Taka grzybowa to jedna z moich ulubionych
Ania67 05.11.2011 09:18
Taka grzybowa to jedna z moich ulubionych
joanna77 04.11.2011 20:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak