Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brzoskwinią, buraczkami i mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone ugotowane 2 sztuki
brzoskwinie 2 sztuki
mozzarella w kulce 1 sztuka
orzechy włoskie 1 garść
szczypiorek 1 pęczek
musztarda 2 łyżki
sok pomarańczowy 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brzoskwinią, buraczkami i mozzarellą

Ugotowane buraki i brzoskwinie oraz mozzarellę pokroić. Ułożyć na talerzu, posypać garścią orzechów włoskich i pokrojonym szczypiorkiem lub pozostawić go do dekoracji. Podawać z dipem (wymieszać dokładnie musztardę z sokiem pomarańczowym, octem balsamicznym i miodem), który idealnie komponuje się z sałatką podkreślając jej owocowy smak smak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 09.11.2011 01:06
intrygujące połączenie składników - na pewno wypróbuję przepis
BiteDelite 04.11.2011 10:00
polecam spróbować, na prawdę bardzo smaczna
ronald88 04.11.2011 09:57
super
treonina 04.11.2011 09:34
bardzo ciekawe połączenie :-) nigdy nie jadłam sałatki z brzoskwinią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak