Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z marchewką i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1.5 kg
marchew 3 szt
papryka czerwona 3 szt
kostka do mięsa 1 szt
kostka do sosów 2 szt
pietruszka zielona
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Grill przyprawa pikantna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
papryka mielona do smaku
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z marchewką i papryką

Mięso myjemy,kroimy w niewielką kostkę po czym doprawiamy przyprawą grill pikantny i mieszamy,smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Marchew trzemy bezpośrednio do garnka w którym będziemy gotować gulasz,wrzucamy dobrze przysmażone mięso i zalewamy wodą tak aby pokrywała woda mięso. Gotujemy do miękkości mięsa,przyprawiając jarzynką,papryką mieloną i przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy kostkę do mięsa i sosów ,pokrojoną w kostkę paprykę,a pod koniec gotowania posiekaną zieloną pietruszkę. Zagęszczamy woda z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.11.2011 09:33
bardzo taki lubię
Emilia22 04.11.2011 09:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak