Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 gram
mąka 150 gram
czekolad 100 gram
jajko 2
sól
cukier 80 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kremówka
dżem wiśniowy 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki

Masło roztapiamy, a następnie dodajemy do niego połamaną na mniejsze części czekoladę. Wszystko razem roztapiamy na małym ogniu. Następnie dodajemy do czekolady szczyptę soli, cukier, dżem wiśniowy oraz rozdrobnione wcześniej jajka. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy jeszcze proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto nakładamy do papierków na babeczki i zapełniamy je do 3/4 wysokości, ponieważ podczas pieczenia babeczki urosną. Babeczki piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Kremówkę roztopić i nakładać na każdą upieczoną już babeczkę. Niektóre babeczki ozdobić pokrojonymi żelkami, a inne czekoladowymi cukierkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 05.04.2012 17:15
wyglądają apetycznie
malaczarna23 12.12.2011 09:02
smaczne:)
pioge7 04.11.2011 09:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak