Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 litr
pomidory 50 dag
szczypiorek 1 pęczek
keczup 4 łyżki
jajko 4
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik pomidorowy

Pomidory po umyciu nakłuwamy widelcem. Wkładamy na kilka sekund do wrzątku. Wyjąć, przestudzić, obrać. Miąższ pokroić w małą kostkę. Szczypiorek opłukać, odłożyć trochę do dekoracji, pozostały drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, przestudzić. Obrać ze skorupek i pokroić na cienkie cząstki. Schłodzone zsiadłe mleko roztrzepać widelcem. Wymieszać z keczupem, dołożyć pokrojone pomidory i posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Schłodzić. Rozlać do kokilek. Do każdej porcji włożyć kilka cząstek jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 26.04.2012 07:45
fajne
daria899 26.11.2011 15:16
smaczny
iza15 13.11.2011 20:01
super
iza15 13.11.2011 20:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak