Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PTYSIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl.
topione masło 1/2 szkl.
jajko 4-6 szt.
mleko 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: PTYSIE

zagotować mleko z masłem,na wrzątek wsypać mąkę i mieszać aż zrobi się jednolita masa.Zdjąć rondel z ognia i masę przestudzić następnie wbijając po jednym jajku wyrabiać ciasto mikserem aż będzie się trzymać łyżki. Formować ptysie na blaszce wysmarowanej tłuszczem.ja przekładam kremem kupionym do karpatki ale jeśli ktoś chce mogę podać przepis na krem własnej roboty;) SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 26.11.2011 00:37
jeszcze nigdy nie próbowałem, żona uwielbia, a skoro to nie takie trudne to chyba muszę spróbować
motomaniak 07.11.2011 14:40
dawno nie jadlem
treonina 03.11.2011 22:21
mmm już od dawna mam na nie ochotę!
octo 03.11.2011 22:18
naWET NIE WIEDZIAŁAM że ptysie robi się tak prosto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak