Ragout z ryby

odc. 6 Kuchnie Świata

Ragout z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

    50 dag
  • papryka zielona

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • wino

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę, przyprawę KUCHAREK, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

16.08.2011 22:59
pyszne

Ania67

17.03.2011 09:39
Brawo- świetny przepis

szajba2

17.01.2011 15:43
to ja się nie wyłamię i też oświadczam że uwielbiam ryby

Babciagramolka

22.12.2010 08:08
To ja dołączam się do innych- uwielbiam ryby .

rakow2

08.10.2010 15:16
też uwielbiam ryby

Barbara55

31.08.2010 14:39
uwielbiam ryby

Małgorzata113

12.07.2010 08:29
Fajny ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat