Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 40 dag
cebul 2 średnie
smietana 18% 1 szt.
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 łyżka
woda 1/4 szklanki
Bulion grzybowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w śmietanie

Odgotowane wcześniej grzyby podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną w talarki cebulę, wodę i dusić pod przykryciem. Śmietanę rozbić z mąką tak aby nie było grudek. Gdy cebula zmięknie wlać śmietanę. Dodać kostkę grzybową, koperek, sól oraz pieprz do smaku i zagotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.08.2012 14:25
tez tak robię
Krystyna32 15.08.2012 07:40
extra
monika141 29.01.2012 19:39
pyszne
Barbara/zuza22_85 06.12.2011 20:35
palce lizać :)
Teresa19 01.12.2011 20:04
pyszne
Natalia40 06.11.2011 21:19
Mniaaam
Natalia40 06.11.2011 21:19
Mniaaam
Anna169Hosz 06.11.2011 16:52
Zapowiada sie smacznie.
treonina 03.11.2011 22:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak