Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek 10 dag
cebule 4
sól
pieprz
tarta gałka muszkatołowa
masło 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki ziemniaczane

Ziemniaki gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez ok. 20 minut. Następnie odcedzić, obrać i zgnieść na gładką masę. Dodać masło oraz śmietanę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Całość przełożyć do ziemniaków, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i tartą gałką muszkatołową. Z masy formować małe kuleczki, podsmażyć je na oleju, następnie zapiekać kilka minut w piekarniku. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak