Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście różnego rodzaju sałat 1 salaterka
awokado 2 szt
niebieski ser pleśniowy 15 dag
różne posiekane zioła 4 łyżki
olej słonecznikowy 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki
cukier
sól
winogrona czerwone 20 dag
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z serem pleśniowym

Liście sałaty porwać na kawałki,miąższ awokado pokroić w cienkie plasterki,winogrona przekroić na pół i usunąć pestki,ser pokruszyć,a orzechy posiekać.Składniki połączyć i dokładnie wymieszać.Olej wlać do rondelka,dodać ocet,doprawić do smaku solą i cukrem,ciągle mieszając zagotować.Przygotowanym sosem zalać sałatkę,posypać ziołami ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak