Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto makowe z białek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
mąka 1 szkl.
mak 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 3/4 kost.
otarta skórka z cytryny
cukier waniliowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto makowe z białek

białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru dodać mak,mąkę,roztopioną przestudzoną margarynę skórkę z cytryny oraz cukier waniliowy dokładnie wymieszać na jednolitą masę wylać do wysmarowanej foremki i upiec w temp.180st.ok.30min.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.03.2014 06:58
bardzo ciekawy przepis
aacaac 05.11.2011 07:44
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak