Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy żurek

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 20 dag
czosnek 4 ząbek
cukier
sól
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanka
woda
żurek 1/2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy żurek

Zalac makę jednym litrem wody. Wymieszać i dodać rozgnieciony i roztraty czosnek. Przprawic odrobiną soli. Zostawic na 3 do 4 dni pod przykryciem. Do 4 szklanek wody dodajemy 1/2 litra żurku i zagotować. Wszystko doprawić smietaną i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pipi765 07.12.2010 10:29
i jajeczko w całosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak