Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki buźki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruche babeczki 6 szt
budyń 1 szt
mleko 400 ml
galaretka cytrynowa 1 szt
winogrona kilka
kiwi 1
wisienki barwione czerwone
ananas w puszce
mandarynka 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki buźki

Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, jednak używając mniej mleka. Studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzątku. Studzimy.
Zimnym budyniem napełniamy babeczki.
Układamy na wierzchu owoce np na kształt twarzy, układając od góry połówki winogron na oczy, cząstki mandarynki i wisienkę czerwoną, potem plasterki kiwi, kawałki ananasa i brzoskwini.
Wierzch zalewamy niewielka ilością tężejącej galaretki.
Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 13.12.2011 22:09
dziekuję
iknkirke 13.12.2011 19:25
śliczne
dorota20w 18.11.2011 20:52
to bardzo miły komplement :)
Brigitte 16.11.2011 08:32
Moje maleństwo \"chce takie buźki: :D
dorota20w 04.11.2011 12:03
dziekuje :)
iziona 04.11.2011 07:26
Apetyczne buźki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak