Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona sola z kabaczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 4 szt
masło 2 łyżki
olej 1 łyżka
szalotka posiekana 1 szt
kabaczki pokrojone w plasterki 1 szt
mąka
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: smażona sola z kabaczkami

rybę oprószamy mąka i przyprawiamy solą i pieprzem.Rozgrzewamy masło i olej na średnim ogniu wkładamy rybę i smażymy 3 minuty,następnie filety odwracamy i smażymy kolejne 3 minuty.Rybę wyjmujemy i odstawiamy.Szybko wkładamy posiekaną szalotkę i kabaczki na patelnię skrapiamy sokiem z cytryny i obsmażamy przez 2 minuty.Podajemy razem z rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.11.2011 16:27
super
agnieszka214 04.11.2011 07:51
mniam
agnieszka214 04.11.2011 07:51
mniam
MAR3STA 03.11.2011 19:30
pewnie smakowało;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak