Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorada 500 g
masło 12 łyżek
jałowiec 4 jagody
pieprz kilka ziaren
czosnek 4 ząbki
cytryna 1 szt
sałata 1 główka
sól do smaku
mąka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada smażona

Jałowiec utłuc,kminek,pieprz,czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli,rozprowadzić sokiem z cytryny,rybę opłukać,oczyścić,wypatroszyć,lekko ponacinać i natrzeć przyprawami,odłożyć na 1 godzinę,następnie obtoczyć je w mące i usmażyć na maśle,podawać na półmisku wyłożonym listkami sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.01.2015 08:27
aromatyczna rybka
Margo1 18.11.2013 11:02
a cóż to takiego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak