Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 op
  • czosnek

    2 zabki
  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • ser żółty

    15 dag
  • naleśniki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak wrzucamy na patelnie, podgrzewamy na wolnym ogniu az się rozmrozi.
Dodajemy sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewamy az szpinak odparuje z wody.
Do szpinaku wbijamy jajko i dodajemy starty ser. Intensywnie mieszamy aż składniki sie połączą.
Nadzieniem szpinakowym nadziewamy nalesniki i zwijamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

11.06.2015 23:59
smakowite naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat