Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
woda 3 l
por (biała część)
seler
sól
marchew 3 szt.
cebula
pietruszka zielona
koper świeży
koncentrat pomidorowy 6 łyżeczek
makaron
śnietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Kawałki ryby słodkowodnej (w moim przypadku był to szczupak) gotować przez ok 7 minut w gorącej wodzie, szumując co jakiś czas. Wyjąć rybę i do wywaru wrzucić sól, pieprz, 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1 dużą cebulę, pora, seler, marchewki, koperek i pietruszkę. Gotować do czasu aż marchewka i seler będą miękkie. Odcedzić zupę przez sito, pozbywając się warzyw. Pozostawiamy jedynie marchewkę, którą kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. dodać 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego i obrane mięso ryby, po czym gotować jeszcze 5 minut i zaprawić śmietanką 12%. Tak przyrządzoną zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.05.2013 10:15
Świetna zupa :)
Iwusia 22.04.2013 22:16
bardzo ciekawa zupka
Norgiusz 02.04.2012 08:35
fajna zupka
Katarzyna/kate1980 05.02.2012 19:57
bardzo fajny przepis
Kuchareczka2 12.01.2012 11:56
musze spóbować
Dorian 07.12.2011 09:17
ja tez nigdy zupy rybnej nie jadlem
Izabela/bella81 28.11.2011 10:38
też nigdy rybnej nie jadłam
Grażyna13 23.11.2011 10:30
Robię nieco inaczej - Twoja podoba mi sie !
krystyna24 07.11.2011 14:54
nie jadlam nigdy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak