Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

okoń morski z oliwkami w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń morski 4 szt.
oliwki zielone Smak 15 dkg.
cytryna
pomidory 3 szt.
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
oliwa
cukier
sól i pieprz
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: okoń morski z oliwkami w pomidorach

natkę pietruszki i czosnek posiekać a następnie utrzeć z dodatkiem soli,rybę oczyścić umyć natrzeć solą i pieprzem i nadziać czosnkiem z łodyżkami,ułożyć na blasze skropić oliwą z oliwek z zapiec w piekarniku w temp.180st.cebulę posiekać zeszklić na oliwie dodać tymianek,oregano,liść laurowy,oliwki wymieszać i smażyć ok.5min.dodać pokrojone w kostkę pomidory i smażyć jeszcze 5min.doprawić do smaku cukrem,pieprzem oraz solą wymieszać przed podaniem całość posypać natką pietruszki,upieczoną rybę podawać z dodatkiem sałat i przygotowaną salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.02.2014 19:17
na taka rybkę to moja żona jest zawsze chętna !
Motorek 03.06.2012 13:54
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak