Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba zapiekana z cebulą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 0,5 kg
ser żółty 30 dkg
śmietana kesemka 1
mąka 1
sól, pieprz 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ryba zapiekana z cebulą i pieczarkami

filety rybne kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące - smażymy na rozgrzanym oleju następnie układamy na dnie żaroodpornego naczynia.
Pieczarki i cebule obieramy kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju doprawiając solą i pieprzem, wykładamy do naczynia na rybe. na wierzchu robimy kleksa ze śmietany i posypujemy tarkowanym żółtym serem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 220 C około 20 minut

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 02.09.2010 00:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak