Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos soubise

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos beszamelowy 1 szklanki
cebula 15 dag
masło 2 łyżi
mleko 1/2 szklanki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos soubise

Cebulę obrać drobno posiekać i uprużyć w 1 łyżce masła gdy cebula zmięknie zmiksować ją razem z mlekiem i sosem beszamelowym przełożyć sos do garnka dodać resztę maszła osolić do smkau i gotować na młym płomieniu prezz 20 minut podawać do białych mięs

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak