Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos holenderski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/2 małej
czosnek 1/3 ząbku
masło 1/2 ćwiartki
jajko 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżi
rosół 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos holenderski

cebulę i czosnek drobno posieakć a masło rozdrobnić na małe kawałki rozmieszać w mikserze na jednolitą masę z ciepłym rosołlem jajkiem i sokiem z cytryny następnie zwiększyć prędkość i mieszać przez parę sekund gotować na parze mieszająć aż sos się zagęstwi doprawić do smkau podawać do gotowanych ryb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak