Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowo- czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 2 szt.
czosnek 3 ząbki
jajko 4 szt.
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
smietana 18% 1 szkl.
koperek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowo- czosnkowym

Cebulę i 2 ząbki czosnku zetrzeć na tartce. Mięso wymieszać z cebulą, czosnkiem, 1 jajkiem, mąką i bułką tartą. Uformować kulki i lekko je spłaszczyć. Smażyć na patelni jak kotlety. Śmietanę ubić z pozostałymi jajkami, dodać do niej zgnieciony ząbek czosnku i posiekany koperek. Pulpety przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Podawać do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.08.2012 22:43
Bardzo lubię.
Krystyna32 10.08.2012 15:01
extra
Barbara/zuza22_85 23.04.2012 21:06
super
Ewa95 17.11.2011 09:58
mniam
Ewa95 17.11.2011 09:58
mniam
Teresa19 03.11.2011 20:48
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak