Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burritos z Guacamole

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 8 szt
pomidor w puszce 1 szt
pmidor w kartonie 500 ml
ser żółty 8 plastrów
cebula 2 szt
mięso mielone wołowe 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
śmietana 1 szt
oliwa
awokado 2 szt
serek wiejski 4 łyżki
cytryna 1/2 szt
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Burritos z Guacamole

Przygotowanie burritos:
Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oliwy, wyłóż mięso, pomidory z puszki i kartonu i podsmażaj około 20 minut, aż sok z pomidorów odparuje. Na osobnej patelni podsmażaj przez około 5 minut pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, następnie przełóż je do mięsa i wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili oraz czosnkiem. Całość duś około 10 minut.
Przygotowanie guacamole:
Obrane ze skórki miękkie awokado zmiksuj blenderem lub rozgnieść widelcem razem z serkiem śmietankowym. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Jak podawać?
Na placek połóż plasterek sera, 3 -4 łyżki ciepłego farsz mięsnego i zwijaj jak krokiet.
na zwinięty placek nałóż 2 łyżki guacamole oraz 2 łyżki śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak