Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z galaretką

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana 18% 1/2 litra
mleko 100 ml
cukier puder 10 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z galaretką

Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody.,studzimy,lejemy na dno szklanek(ok.1/4 wysokości),wstawiamy do lodówki do stężenia.Pozostałą galaretkę trzymamy w cieple,zeby nie stężała.Śmietanę łączymy z mlekiem i cukrem,podgrzewamy ale nie gotujemy.Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku.,dodajemy do śmietany,mieszamy,studzimy,wylewamy na galaretkętworząc drugi pasek deseru.Schładzamy w lodówce.Powtarzamy obie czynności jeszcze raz.Dekorujemy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 18.11.2013 08:57
super deser
Kas2 22.02.2012 12:05
fantastyczny deser
Krystyna32 15.02.2012 09:13
super
irenka 13.01.2012 20:39
pychotka
AgaS10 10.12.2011 22:19
świetny deser:)
joanna77 16.11.2011 12:51
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak