Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja kapucha - udawany bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchewka 1 szt
cebula 2 duże
żeberka 40 dag
cienka dobra kiełbasa 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty i mielony
ziele angielskie
boczek 40 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Moja kapucha - udawany bigos

Kapustę posiekać.Wetrzeć marchewkę. Cebulę pokroić w piórka.Kiełbasę pokroić w kostkę.Na patelni przysmażyć pokrojony w kostkę boczek.Dodać cebulę i kiełbasę i przesmażyć, dodać do kapusty wraz z przyprawami.Żeberko ugotować z kostką rosołową w 1/2 litra wody. Dodać do kapusty i gotować do miękkości na małym ogniu.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:05
Taki też dobry.
dagmara020 10.08.2012 14:54
pyszności a nazwa rewelacja::)
BernadettaP 04.11.2011 08:43
Lubię taką kapuchę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak