Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA ZAPIEKANA PO DALMATYŃSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 600 g
olej 4 łyżki
papryka 3 szt
pomidory 5 szt
ziemniaki 4 szt
jajko 2 szt
jogurt 1 szt
ser starty 60 g
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka[posiekana]ana
seler naciowy 1 łyżka[posiekana]

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA ZAPIEKANA PO DALMATYŃSKU

warzywa oczyścić i opłukać,naczynie żaroodporne nasmarować olejem,włożyć do niego pokrojone w grube kawałki oraz natarte solą i czosnkiem filety z ryby,przykryć rybę warstwą surowych,pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków,a następnie warstwę grubo pokrojonych pomidorów oraz papryki,całe danie polać jogurtem dobrze rozbitym z jajkami ,tartym serem i zieleniną,wstawić do piekarnika na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tyska 26.11.2011 17:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak