Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka na kapuście kiszonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 małe
cebula 1 duża
kapusta kwaszona 0,5 kg
czosnek 1 ząbek
olej
przyprawy ziele ang
pieprz ziarnisty i mielony
sos sojowy
bulion drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka na kapuście kiszonej

Kapustę pokroić ( jeśli trzeba opłukać) i krótko odgotować. Cebulę pokroić, podsmażyć, włożyć do kapusty i podsmażyć. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Golonki obrumienić na tłuszczu, przełożyć do kapusty, dodać przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok. 1,5 godz. Na 25 min przed końcem zdjąć pokrywkę, aby golonki się zarumieniły. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:13
Syte jadlo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak