Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik pomidorowy z kiełkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
kiełki lucerny 1 opakowanie
kalarepka młoda 5 sztuk
sól do smaku
bazylia 2 łyżki
tymianek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik pomidorowy z kiełkami

Z kalarepek odciąć wierzchy, wydrążyć środki. Sparzyć je we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić je w ćwiartki. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i dokładnie rozetrzeć z solą. Pomidory zmiksować z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodać zioła, doprawić. Podawać z kiełkami lucerny w kalarepkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 08.12.2011 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak