Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 9
cukru 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śmietana 36% 800 ml
czekolada mleczna 2 tabliczki
śnieżki 3
banan 1 kg
orzechy włoskie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ubita pianę z białek, delikatnie wymieszać, dodać orzechy i proszek do pieczenia. Wylać na blaszkę i piec 30 minut w 180 st. Ostudzić. Banany obrać, przekroić na pół i wzdłuć i ułożyć na placku
Krok 1 - Bananowiec foto
2
W rondelku rozpuścić czekolady w 200 ml śmietany, ostudzić i posmnarować banany
Krok 2 - Bananowiec foto
3
600 ml śmietany ubić, dodać Śnieżki i przełożyć na placek.
Krok 3 - Bananowiec foto
4
Posypać starta czekoldą.
Krok 4 - Bananowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.09.2012 07:14
rewelacyjne ciacho
Marzena34 27.04.2012 20:35
wspaniałe
Anna146 04.11.2011 16:09
fajny pomysł na banany
Lotar 04.11.2011 10:59
super, bardzo lubie ciasta z bananami :-)
Mala 03.11.2011 20:03
mniam
Misiabe 03.11.2011 18:05
musi być pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak