Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z cynamonem i sokiem jagodowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 700 ml
kasza manna 1 szkl.
cukier drobny 2 łyżki
śmietana słodka 1 łyżka
cukier wanilinowy 30 gram
sok z jagód 5 łyżek
Cynamon mielony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z cynamonem i sokiem jagodowym

Mleko zagotować, dodać kasze manną, dokładnie wymieszać i dać jej się wgotować. Zdjąć z ognia, dodać słodką śmietanę oraz cukier wanilinowy, wymieszać. Przelać do salaterek, posypać cynamonem mielonym oraz cukrem drobnym. Polać sokiem jagodowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.12.2011 21:25
dawno nie jadłem kaszki manny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak