Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany zapiekane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1/2 szkl
masło 2 łyżki
rosół 1 szkl
ser ementaler 20 dkg
sól do smaku
bakłażan
bazylia świeża 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany zapiekane z serem

Bakłażany obrać ze skórki,pokroić w podłużne plastry,ułożyć na talerzu,posolić,przykryć i przycisnąć ,aby odciekł sok,następnie opłukać i usmażyć na oliwie,masłem wysmarować naczynie żaroodporne.ułożyć w nim bakłażany,podlać rosołem,posypać drobno posiekaną bazylią i przykryć warstwą plasterków sera,i tak na przemian,wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak