Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z boczku z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
musztarda 2 łyżki
suszone śliwki 150 g
rodzynki 150 g
kolędra do smaku
kminek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z boczku z bakaliami

bakalie namaczamy w ciepłej wodzie na około 1 godzinę, odcedzamy

płat cienkiego boczku nacieramy przyprawami i ziołami i musztardą, odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę,

na mięsie układamy bakalie, zwijamy, obwiązujemy sznurkiem,
mięso pieczemy w folii do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez 1,5-2 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.07.2012 10:20
dodaje też morele

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak