Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże marchewki 2 szt
szczypiorku 1 pęczek
rzodkiewek 8 szt
sos sałatkowy (np.zioła ogrodowe) 1 opk
mała szczypta kwasku cytrynowego do smaku
sól, pieprz do smaku
oliwa kilka łyżek
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka.

Kapustę drobno poszatkować, posolić bardzo delikatnie i skropić oliwą. Odstawić na chwilę po czym odlać płyn, który się wydzieli. Marchewki i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek drobno pokroić i wymieszać razem z kapustą. Przygotować sos sałatkowy wg. przepisu na opakowaniu, dodać troszkę kwasku cytrynowego i pieprzu. Odstawić na 10-15 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 02.05.2012 12:43
a jeszcze z młodej marchewki......pycha!
ziutula
ziutula 01.01.2012 22:21
smaczna...
Sarenka 12.09.2011 08:40
Ja tez lubie i robie do obiadku.
SmacznaPyza 18.07.2010 19:15
lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak