Wiosenna surówka.

Wiosenna surówka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże marchewki

    2 szt
  • szczypiorku

    1 pęczek
  • rzodkiewek

    8 szt
  • sos sałatkowy (np.zioła ogrodowe)

    1 opk
  • mała szczypta kwasku cytrynowego

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    kilka łyżek
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, posolić bardzo delikatnie i skropić oliwą. Odstawić na chwilę po czym odlać płyn, który się wydzieli. Marchewki i rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek drobno pokroić i wymieszać razem z kapustą. Przygotować sos sałatkowy wg. przepisu na opakowaniu, dodać troszkę kwasku cytrynowego i pieprzu. Odstawić na 10-15 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

02.05.2012 12:43
a jeszcze z młodej marchewki......pycha!

ziutula

01.01.2012 22:21
smaczna...

Sarenka

12.09.2011 08:40
Ja tez lubie i robie do obiadku.

SmacznaPyza

18.07.2010 19:15
lubię takie surówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat