Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt
cebula 2 szt
ryż 2 torebki
rosół 2 l
śmietana 1/2 szk
sól
papryka mielona
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa z ryżem

Ryż zagotować w rosole. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać paprykę i dusić na niewielkim ogniu. Podsmażoną paprykę i cebulę dodać do zupy, wymieszać i podgrzać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz mieloną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.01.2014 07:30
Świetna zupa :)
teresa18 23.11.2013 19:13
ciekawa zupka
barbara11561 06.09.2012 21:34
pyszna
dorotka0000025 28.07.2012 15:28
ciekawy przepis
kuklik 22.06.2012 18:39
pomysłowa
alaaa 18.02.2012 18:08
bardzo smaczna zupka
Wacław 07.01.2012 09:28
lubię wszystko z papryką
Magdalena1110 05.11.2011 18:23
ciekawa
Magdalena1110 05.11.2011 18:23
ciekawa
Magdalena1110 05.11.2011 18:23
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak