Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki twarogowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 15 gram
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
kremowy mix do sałatek zup 180 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder do posypania
twaróg 250 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarogowe

Kroki postępowania

1
Twaróg rozdrobnić, wymieszać z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i kremowym mixem do sałatek, zup i sosów 12%.
Krok 1 - Placuszki twarogowe foto
2
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać.
Krok 2 - Placuszki twarogowe foto
3
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta.
Krok 3 - Placuszki twarogowe foto
4
Placuszki smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.
Krok 4 - Placuszki twarogowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.02.2013 22:01
Ależ one musiały być pyszne. Z chęcią bym zjadła.
Ada-Gaba 12.07.2012 15:32
pyszniutkie :)
cooleczka 28.05.2012 20:03
jakie puszyste :)
DanutaS 02.02.2012 16:49
one muszą być smaczne
Weronika_eM 30.11.2011 10:45
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak