zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapusta i pieczarkami

zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapusta i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • mięso mielone

    1,5 kg
  • śmietana

    3 łyżki
  • Kucharek - uniwersalna

  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę wotujemy, doprawiamy przyprawą uniwersalną - kucharkiem i chilii. gdy jest już miekka osączamy i kroimy.
pieczarki należy oczyścić i porkoić w plasterki. doprawwwić solą i pieprzem i dusić do miekkości.
ziemniaki należy obrać również pokroić w plastry i gotować 15 minut.
mieso mielone podsmażyć lekko doprawiając.
w naczyniu żaroodpornym układamy następujące warstwy:
ziemniaki
kapusta
mięso
pieczarki
ziemniaki, na końcu zalewamy zapiekankę sosem.
sos: śmietana+ jajko+sól+pieprz.
zapiekać 45 minut w temp. 180stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat