Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka nadziewane parówkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 duże sztuki
parówki cienkie 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
żółty ser wg uznania
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Udka nadziewane parówkami

Kroki postępowania

1
Z mięsa usunąć skórę i kości.
Krok 1 - Udka nadziewane parówkami foto
2
Mięso rozłożyć, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułożyć po pół przekrojonej wzdłuż parówki, trochę cebuli i sera.
Krok 2 - Udka nadziewane parówkami foto
3
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami, kłaść na rozgrzany olej i obsypać z obu stron przyprawą do kurczaka.
Krok 3 - Udka nadziewane parówkami foto
4
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Udka nadziewane parówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 01.10.2012 18:07
ciekawe nadzienie
Wafelek2601 03.09.2012 06:33
Ciekawe
teresa18 30.08.2012 20:44
rewelacyjne
Marlena/Kinia 13.11.2011 19:26
ciekawy przepis, musze spróbowac:)
Anna146 04.11.2011 16:11
ciekawe
Lotar 04.11.2011 11:02
smaczne
BernadettaP 03.11.2011 16:01
Fajne te udka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak