Leczo.

Leczo.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasy wiejskiej

    3 duże pętka
  • papryki czerwonej

    3 szt
  • małe cukinie

    3 szt
  • cebule

    4 szt
  • małych pieczarek

    0,5 kg
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • oregano

    duża szczypta
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • kminek mielony

    1/2 łyżeczki
  • rozmaryn

    1/2 łyżeczki
  • liść laurowy

    1 szt
  • olej do smażenia

  • przecier pomidorowy

    1 mały
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić na plasterki, cebule w półplastry, paprykę w małe kawałki a pieczarki na ćwiartki. Cukinie kroić w półplastry, razem ze skórką. Wszystkie składniki podsmażyć na oleju. Ja smażę partiami. Wszystko włożyć do garnka, wsypać przyprawy, przecier pomidorowy rozmieszać z ok. 0,5 l wody i dolać do warzyw. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut co pewien czas mieszając. Jeżeli ktoś lubi gęściejsze potrawy można dodać do przecieru pomidorowego i wody łyżkę mąki pszennej i z tym gotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

18.09.2011 23:37
Lubię leczo,pycha.

Anula1

08.09.2010 10:34
Uwqielbiam leczo,a Twoje jest pewnie przepyszne:)

ZEWA

10.08.2010 16:43
Moje chłopaki też lubią leczo.

SmacznaPyza

17.07.2010 20:36
zawsze jak robię to duży gar a i tak znika szybko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat