Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 250 g
wino wytrawne 1/2 szkl
jabłko 1 sztuka
śmietana 5 dag
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy

Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Jabłko umyć,obrać, pokroić na ósemki, podlać 3 łyżkami wina i ugotowac do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito i ostudzić. Wymieszać z winem, chrzanem i majonezem.Doprawic do smaku pieprzem, solą i cukrem.Smietanę ubić i tuz przed podaniem delikatnie połączyć z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak