Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLuski Śląskkie

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
ziemniaki 2,5 kg
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: KLuski Śląskkie

Kroki postępowania

1
ZIamniaki gotujemy, przekręcamy przez maszynkę.
Krok 1 - KLuski Śląskkie foto
2
Dodajemy jajka i mąki. i wszytsko zagniatamy.
Krok 2 - KLuski Śląskkie foto
3
Ciasto dzielimy na porcje, rozwałkowywujemy tak jak na kopytka. i wycinamy kopytka
Krok 3 - KLuski Śląskkie foto
4
Z każdego kopytka formujemy kulkę , w ktorej robimy dziurkę.
Krok 4 - KLuski Śląskkie foto
5
gotujemy we wrzącej wodzie, wyciagamy jak wypłyna na wierzch
Krok 5 - KLuski Śląskkie foto
6
wyciagamy na talerzyk jeden obok drugiego, nie jeden na drugim by sie nie posklejały.


NIe konieczne jest dodawanie jajek do klusek, ale ja dodaję.
Krok 6 - KLuski Śląskkie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.04.2013 20:31
pyszności , dawno nie robiłam
rjustysia 24.11.2012 12:47
Tradycja rządzi! I bardzo dobrze ;) świetny przepis
TEtalicha 13.09.2012 21:22
obilam ostatnio
romanrafal
romanrafal 11.02.2012 13:13
smaczne
Ewelina38 15.12.2011 17:36
pychotka, mogłabym je jeść na okrągło
mic 14.12.2011 18:03
zachecam...
LuKaSz4761 14.12.2011 07:39
Świetny pomysł, muszę spróbować.
mic 12.12.2011 21:49
dziękuje:)
Reda 12.12.2011 10:17
extra przepis
Ewelina47 25.11.2011 08:51
uwielbiam kluski śląskie
Tika4444 24.11.2011 08:54
śliczne kluseczki
Papryczka 05.11.2011 15:06
lubię
Beatris 03.11.2011 13:28
Zjadłabym porcyjkę. Uwielbiam kluski, obojętnie jakie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak