Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekana pasta z grzybów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
masło 4 łyżki
tymianek 2 łyżeczki
przyprawy
zielona pietruszka 2 łyżki
opieńki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Siekana pasta z grzybów

Grzyby blaszkowe ja miałam opieńki oczyścić i obgotować(po obgotowaniu ma być 1 kg), następnie grzyby drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać do niej posiekane grzyby i wszystko razem dusić około 10 min często mieszając. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do podsmażonych grzybów, dosypać tymianek i posiekaną zieloną pietruszkę, doprawić pieprzem i solą. Grzyby przykryć i dusić do momentu, aż pomidory się rozgotują od czasu do czasu mieszając. Gotową pastę grzybową ostudzić, przełożyć do mniejszych pojemniczków i zamrozić, takie grzybki nadają się do zapiekanek czy są już gotowym farszem do naleśników lub pasztecików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.06.2012 11:56
bardzo pomysłowa pasta, do wypróbowania
Justa32 16.11.2011 18:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak