Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek ugotowanych na twardo 10 szt
pieczarek 0,5 kg
cebula 1 szt
majonezu 2 łyżki
szczypiorek do smaku
łyżka masła
rzodkiewka 2 szt
rzeżucha do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka nie uszkadzając białek. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Dodać starte na grubej tarce pieczarki i dusić razem do odparowania soku. Wystudzić. Rozetrzeć żółtka z pieczarkami i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony drobno szczypiorek. Napełniać takim farszem połówki białek, tworząc kopułkę z farszem imitującą całe jajka. Posypać startą rzodkiewką i rzeżuchą. Podać na liściach sałaty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 30.06.2013 23:10
rewelacyjna przystawka :)
Sarenka 28.03.2011 15:57
Tez lubię jaja mocno nafaszerowane.
Dorota59 27.02.2011 14:19
pyszotki
Smakosz6 10.12.2010 10:41
mniam
katarzynka455 24.11.2010 17:31
smaczne są takie jajeczka
Grażyna13 09.11.2010 09:56
Oj, dawno nie robiłam :)
misia53 14.08.2010 19:24
Ja jajka też lubię
SmacznaPyza 17.07.2010 20:34
bardzo lubię jajka z pieczarkami i chyba wszyscy je lubią bo na różnych imprezach szybko znikają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak