Jajka faszerowane pieczarkami.

Jajka faszerowane pieczarkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek ugotowanych na twardo

    10 szt
  • pieczarek

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • majonezu

    2 łyżki
  • szczypiorek

    do smaku
  • łyżka masła

  • rzodkiewka

    2 szt
  • rzeżucha

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka nie uszkadzając białek. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Dodać starte na grubej tarce pieczarki i dusić razem do odparowania soku. Wystudzić. Rozetrzeć żółtka z pieczarkami i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojony drobno szczypiorek. Napełniać takim farszem połówki białek, tworząc kopułkę z farszem imitującą całe jajka. Posypać startą rzodkiewką i rzeżuchą. Podać na liściach sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Cranberry

30.06.2013 23:10
rewelacyjna przystawka :)

Sarenka

28.03.2011 15:57
Tez lubię jaja mocno nafaszerowane.

Dorota59

27.02.2011 14:19
pyszotki

Smakosz6

10.12.2010 10:41
mniam

katarzynka455

24.11.2010 17:31
smaczne są takie jajeczka

Grażyna13

09.11.2010 09:56
Oj, dawno nie robiłam :)

misia53

14.08.2010 19:24
Ja jajka też lubię

SmacznaPyza

17.07.2010 20:34
bardzo lubię jajka z pieczarkami i chyba wszyscy je lubią bo na różnych imprezach szybko znikają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat